×
×

GRATIS offertes - Vergelijk prijzen van professionele schilders

Een geschikte schilder zoeken kan heel tijdrovend zijn. Bespaar je alle tijd en moeite, dankzij ons handige offerteformulier. Enkele gegevens invullen, en wij brengen je in contact met professionele schilders uit jouw regio die voldoen aan jouw voorwaarden.

Vergelijk offertes, en bespaar zo tot wel 35% op je factuur. Denk eraan, alle offertes zijn gratis én vrijblijvend!

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

schilder-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Keuken schilderen? Ontdek hoe je te werk gaat!

De tijd die je dagelijks doorbrengt in de keuken is nauwelijks te onderschatten. Samen met de woonkamer en de slaapkamer is de keuken misschien wel de belangrijkste ruimte in je woning. Net daarom is het belangrijk dat de keuken er top blijft uitzien, en dat je keuken je blijft inspireren.

Maar een volledige keukenrenovatie is financieel niet zomaar voor iedereen haalbaar. In dat geval is het schilderen van je keuken een budgetvriendelijk alternatief. En zelfs daar kan je zelf bepalen hoe ver je erin gaat. Schilder je alleen de keukenkastjes, of ook de muren? Wat met het plafond?

keuken schilderen © Shutterstock - Een mooi geschilderde keuken vormt een heuse blikvanger in je interieur

In dit artikel:

Welke verf kiezen?

Door al dat koken is de keuken vaak een vrij vettige ruimte. Bij het kiezen van de juiste verf moet je hier dus rekening mee houden. Kies voor een verf die bestand is tegen vetvlekken, en die makkelijk afwasbaar is. Grofweg kan je kiezen uit drie types verf.

Naast deze drie verfsoorten moet je ook nog de keuze maken tussen matte verf en hoogglans verf. Matte verf is perfect voor wanneer je bepaalde oneffenheden wil maskeren. Hoogglans verf geeft je keuken dan weer een chiquere uitstraling. Bovendien is hoogglans verf makkelijker te reinigen, wat misschien geen slechte troef is in de keuken.

Wat verfsoorten betreft, kan je in de keuken wel eens iets leuks doen. Denk bijvoorbeeld aan bordverf of magneetverf. Bordverf is speciale verf in een donkere kleur, die van je muur als het ware één groot krijtbord maakt. Ideaal om bepaalde boodschappenlijstjes of leuke receptjes op te noteren. Bordverf is perfect afwasbaar, waardoor je je creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

Magneetverf is een variant van bordverf, en laat je toe om bepaalde zaken op te hangen met behulp van magneetjes. Ook hier weer interessant om boodschappenlijstjes of leuke tekeningen van de kinderen op te hangen. Sommige verfsoorten combineren zelfs magneetverf en bordverf, waardoor je het beste van de twee kan combineren.

keuken schilderen © Shutterstock - Bij het schilderen van je keuken is het belangrijk om de juiste verf te kiezen

Altijd zeker willen zijn van een vlekkeloos resultaat?

Benieuwd naar de prijs van een professionele schilder?

Contacteer schilders en ontvang gratis kleuradvies

Laat je woning schilderen door een professional!

Je woning schilderen zonder vlekken en zonder zorgen?

Vergelijk prijzen van professionele schilders in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een nieuw laagje verf aanbrengen zonder vlekken en zonder kopzorgen? Doe een beroep op een professionele schilder, en je bent steeds zeker van een mooi resultaat waarvan je jarenlang kan genieten!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
schilder offertes

aanvraag starten


Welke kleur kiezen?

Naast het soort verf is ook de keuze voor de juiste kleur heel belangrijk. Het is algemeen bekend dat bepaalde keuren een invloed kunnen uitoefenen op je gemoedstoestand. Kleuren kunnen dus ook in de keuken een bron van inspiratie zijn.

Kies voor koudere kleuren, zoals blauw of groen, indien je je keuken eerder functioneel gebruikt. Kies deze kleuren bijvoorbeeld wanneer de keuken enkel dient om te koken, en je je maaltijden opeet in een aparte eetkamer.

Gebruik je de keuken ook als eetplaats, kies dan eerder voor warmere kleuren, zoals rood, oranje of geel. Dit doet je meer tot rust komen in de keuken na een zware werkdag.

Kleuren kunnen ook ruimtelijke effecten beïnvloeden. Heb je een kleine keuken, kies dan eerder voor lichte kleuren, aangezien lichte kleuren je keuken groter doen lijken. Donkere kleuren doen je keuken kleiner lijken. Heb je een grote keuken, dan kan je wel donkere kleuren gebruiken, bijvoorbeeld om je keuken een stijlvolle look te geven.

keuken schilderen © Shutterstock - De keuze voor een bepaalde kleur zal in grote mate het resultaat bepalen

Keuken schilderen: stappenplan

Een keuken schilderen pak je min of meer op dezelfde manier aan als andere schilderwerken. Je start met een goede voorbereiding, je brengt een grondlaag aan, en je eindigt tot slot met het aanbrengen van de eigenlijke verflaag.

Voorbereiding

De keuken is een ruimte waarin nogal wat kastjes gemonteerd staan. Deze kastjes kunnen je hinderen bij het uitvoeren van je schilderwerken. Het is daarom aan te raden om zoveel mogelijk van deze kastjes te demonteren. Laden en deurtjes losmaken is vaak niet zoveel werk, en het vergemakkelijkt je schilderwerken drastisch. Bovendien kunnen ze op die manier ook geen verfspatten over zich heen krijgen.

De volgende stap is het schuren en herstellen van de ondergrond. Een verf zal zich pas goed hechten op de ondergrond wanneer deze goed geschuurd en gereinigd is. Schuren van de ondergrond doe je met een schuurpapier met fijne korrel, zodat je de glanslaag afbreekt zonder hierbij diepe groeven na te laten.

De keuken is van nature een ruimte die wel eens te kampen heeft met vetvlekken. Het is belangrijk om eerst deze vetvlekken te reinigen. Zorg ervoor dat de muren en kastjes stof- en vetvrij zijn. Indien je deze stap overslaat, kan het zijn dat de verf die je aanbrengt niet goed gaat hechten, en na verloop van tijd terug loskomt.

Om te ontvetten, kan je best een speciale ontvetter of een reinigingsmiddel gebruiken. Gebruik ook warm water en droog op met een propere doek.

Vooraleer je begint te schilderen, moet je eerst nog een aantal voorbereidende werken uitvoeren. Concreet betekent die dat je alle kastjes, tegels, werkbladen en andere zaken moet afplakken, om ze op die manier te beschermen tegen verfspatten. Denk er bijvoorbeeld ook aan om keukenapparaten af te dekken met afdekfolie, voor het geval er druppels zouden vallen.

keuken schilderen © Shutterstock - Je keuken schilderen doe je pas na een grondige voorbereiding

Grondlaag schilderen

Bij sommige schilderwerken is het aanbrengen van een grondlaag niet nodig, maar bij het schilderen van de keuken is het essentieel. Een grondlaag zal er niet enkel voor zorgen dat de verf goed zal hechten, een witte grondlaag doet de afwerkende laag ook beter tot zijn recht komen.

Gebruik voor de keuken een primer op oliebasis, en strijk de muren en de keukenkasten gelijkmatig in. Het aanbrengen van één grondlaag volstaat in de keuken.

Heb je een keuken op basis van melamine, dan kies je best een hiervoor bestemde primer.

keuken schilderen © Shutterstock - Een mooi geschilderde keuken vormt een heuse blikvanger in je interieur

Afwerkingslaag aanbrengen

Nadat je de grondlaag hebt aangebracht, en goed de tijd hebt gegeven om te laten drogen, is het tijd om de afwerkingslaag aan te brengen. De afwerkingslaag aanbrengen doe je op dezelfde manier als de grondlaag. Rol de verfrol eerst verticaal, en rol de verf vervolgens horizontaal uit. Op die manier spreid je de verf goed uit, zonder hierbij strepen te maken.

Na een eerste afwerkingslaag, breng je best nog een tweede afwerkingslaag aan, zodat je verflaag een goede dekking heeft. Let er op om de eerste afwerkingslaag goed te laten drogen alvorens de tweede laag aan te brengen.


GRATIS offertes - Vergelijk prijzen van professionele schilders

Een keuken schilderen is echt specialistenwerk. Voel je je niet handig genoeg, aarzel dan niet om de klus over te laten aan een professionele schilder. Benieuwd hoeveel die kost? Vul dan onderstaand offerteformulier in, en ontvang offertes van de beste schilders in jouw regio.

Vergelijk deze offertes, en bespaar tot wel 35% op je factuur. Geen goede offerte ontvangen? Geen nood, alle offertes zijn gratis én vrijblijvend!

schilder offertes
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%


Richtprijzen voor schilderwerken
Ontdek de beste schildertips
Vind een professionele schilder in uw buurt