×
×

GRATIS offertes - Vergelijk prijzen van professionele schilders

Een geschikte schilder zoeken kan heel tijdrovend zijn. Bespaar je alle tijd en moeite, dankzij ons handige offerteformulier. Enkele gegevens invullen, en wij brengen je in contact met professionele schilders uit jouw regio die voldoen aan jouw voorwaarden.

Vergelijk offertes, en bespaar zo tot wel 35% op je factuur. Denk eraan, alle offertes zijn gratis én vrijblijvend!

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

schilder-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Schilderwerken? Ontdek welke prijs je mag verwachten!

Schilderen is zeker niet de moeilijkste klus die je kan uitvoeren. Maar voor wie niet zo handig is aangelegd, kan het toch knap lastig zijn. Strepen op de muur, verf die niet goed hecht op de muur of op de deur, verf die niet snel genoeg droogt, verf die te snel droogt, … Ja, er zijn best wel wat dingen die verkeerd kunnen lopen tijdens schilderwerken.

Net daarom schakelen heel wat mensen de hulp in van een professionele schilder. Zulke vakmannen hebben vaak jarenlange ervaring en weten hoe ze elke schilderklus moeten aanpakken. En jij, jij hebt er best ook wat voordeel bij om een professionele schilder je schilderwerken te laten uitvoeren.

schilderwerken © Shutterstock - De prijs die je betaalt voor schilderwerken hangt af van verschillende factoren

In dit artikel:

Waarom beroep doen op een professionele schilder?

Een beroep doen op een professionele schilder heeft eigenlijk maar één nadeel: de kostprijs. Maar in de plaats van die kostprijs krijg je best wel wat interessante voordelen.

Gegarandeerd resultaat

Wat je ook wil laten schilderen, de kans is groot dat een professionele schilder het al tientallen keren heeft voorgedaan. Hij weet dus waar de mogelijke valkuilen zitten, en zal vanaf de eerste keer een mooi resultaat kunnen afleveren.

Geen kosten voor verf en materiaal

De schilder heeft zijn eigen verf en materiaal mee. Dit hoef je dus niet zelf aan te kopen. Schilderen doe je best met verf en materiaal van hoge kwaliteit. Indien je slechts 1 keer schildert, kan dit een dure aankoop zijn. Voor een schilder is de dure aanschafprijs voor materiaal minder nadelig, aangezien hij dit deels kan doorrekenen in de prijs.

Lager BTW-tarief van 6%

Is je woning ouder dan 5 jaar oud, dan moet je slechts 6% BTW betalen in plaats van de gebruikelijke 21%.

Advies

Een schilder heeft tijdens zijn loopbanen vaak al honderden schilderklussen uitgevoerd. Hij weet dus ondertussen welke kleuren goed zouden passen in je interieur, en welke verf je best kan gebruiken. Hij kan je dus ook bijstaan met advies.

schilderwerken © Shutterstock - De prijs die je betaalt voor schilderwerken hangt af van verschillende factoren

Altijd zeker willen zijn van een vlekkeloos resultaat?

Benieuwd naar de prijs van een professionele schilder?

Contacteer schilders en ontvang gratis kleuradvies

Laat je woning schilderen door een professional!

Je woning schilderen zonder vlekken en zonder zorgen?

Vergelijk prijzen van professionele schilders in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een nieuw laagje verf aanbrengen zonder vlekken en zonder kopzorgen? Doe een beroep op een professionele schilder, en je bent steeds zeker van een mooi resultaat waarvan je jarenlang kan genieten!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
schilder offertes

aanvraag starten


Hoeveel kost een professionele schilder?

En dan komen we nu bij de vraag waarom je deze webpagina hebt geopend. Hoeveel kost zo’n professionele schilder? Wel, het antwoord hangt af van de schilderwerken die je wenst uit te voeren. We geven je daarom graag een overzicht van richtprijzen voor de meest gebruikelijke schilderwerken.

Type schilderwerkRichtprijsWerkzaamheden
Muur€ 15 tot € 20 per m²Afhankelijk van soort verf en aanbreng
Plafond€ 12 tot € 20 per m²Latexverf, 2 keer sauzen
Trap€ 15 tot € 20 per traptrede2 keer grondverf en een eindlaag
Raam€ 15 tot € 25 per raam3 dikteranden tot 100mm breed
Gevel€ 20 tot € 40 per m²Eén laag primer en twee lagen afwerking
Deur€ 70 tot € 110 per deurVoorlakken en aflakken

Welke factoren beïnvloeden de prijs voor schilderwerken?

De prijzen die we in de tabel hebben getoond, zijn richtprijzen. Wanneer je offertes aanvraagt bij diverse schilders, zal je zien dat hier soms toch verschillen op zitten. Vanwaar komen deze verschillen? Met andere woorden, welke factoren hebben een invloed op de prijs van schilderwerken?

Soort schilderwerken

Het soort schilderwerken zal een invloed uitoefenen op de prijs. Buitenschilderwerken zijn doorgaans iets duurder dan binnenschilderwerken, omdat je voor binnenschilderwerken bijvoorbeeld minder afhankelijk bent van het weer. Om buitenmuren te schilderen heeft een schilder speciale waterbestendige verf nodig, die duurder is dan gewone verf voor binnenmuren.

Ook wordt voor buitenschilderwerken vaker in de hoogte gewerkt, wat voor extra risico’s en extra kosten zorgt. Ook heb je als buitenschilder meer materiaal nodig, wat vaak wordt doorgerekend in de prijs.

Detail van de schilderwerken

Ook het detail van de schilderwerken zal een invloed uitoefenen op de prijs. Meer concreet zal er voor grote schilderwerken vaak gewerkt worden aan een prijs per vierkante meter. Indien er meer gedetailleerd schilderwerk uitgevoerd moet worden, zoals het schilderen van een trap of het schilderen van kozijnen, dan zal men eerder rekenen aan een prijs per uur.

Grote oppervlakten schilderen gaat sneller vooruit dan het schilderen van gedetailleerd of meer verfijnd schilderwerk. Voor grote oppervlakten zal men dus eerder werken aan een prijs per vierkante meter. Voor verfijnd schilderwerk kiest men dan voor een prijs per uur, aangezien hier meer de nadruk ligt op de details.

schilderwerken © Shutterstock - De prijs die je betaalt voor schilderwerken hangt af van verschillende factoren

Seizoenen

Ook de seizoenen kunnen een rol spelen in het bepalen van de prijs voor schilderwerken. Veruit de meeste mensen contacteren een professionele schilder in de lente of in de zomer, aangezien de weersomstandigheden dan veel beter zijn. Het gevolg hiervan is dat veel schilders tijdens de wintermaanden veel minder werk hebben dan in de zomer.

Om toch enkele schildersklussen te kunnen uitvoeren, geven sommige professionele schilders tijdens de wintermaanden mooie kortingen. Soms geven winterschilders een korting tussen de 10% en de 30% op het arbeidsloon, andere schilders geven dan weer een korting tussen de 25€ en de 50€ per man per dag.

De kwaliteit van het uiteindelijke resultaat van schilderwerken tijdens de winter ligt nauwelijks lager dan de kwaliteit van zomerschilderwerken. Dat komt omdat tijdens de winter vaker wordt geschilderd met verf die bestand is tegen lagere temperaturen. Niettemin is het niet verstandig om te schilderen wanneer het vriest, of wanneer het regent.

Soort verf

Ook het soort verf dat je wil laten aanbrengen speelt natuurlijk een rol in de uiteindelijke prijs van schilderwerken. Zo zal de prijs voor buitenverf doorgaans duurder zijn dan de prijs van verf voor binnentoepassingen. Dat komt omdat verf voor buitentoepassingen ook bestand moet zijn tegen neerslag en lagere temperaturen.

Natuurlijk zijn er ook verschillen in kwaliteit tussen de verschillende merken van verf. Verven van hoge kwaliteit hebben vaker meer pigment, waardoor ze beter dekken dan goedkopere verf. Hoewel de kwaliteitsverf dus duurder zal zijn in aankoop, zal de kwaliteit van het schilderwerk beter zijn, en kom je misschien toe met één enkele deklaag, terwijl je van het goedkope merk misschien twee lagen moet aanbrengen.

Daarnaast heb je ook nog speciale soorten verf die doorgaans iets duurder zijn dan gewone verf. Denk hierbij maar aan magneetverf of krijtverf, verfsoorten die steeds populairder worden. Hieronder vind je richtprijzen voor drie soorten speciaalverf.

Type gevelschilderwerkRichtprijs per m² (incl. arbeid, verf en btw)
Magneetverf35€ - 50€
Metallic- of glitterverf20€ - 35€
School- of krijtbordverf35€ - 60€


GRATIS offertes - Vergelijk prijzen van professionele schilders

Benieuwd naar de prijs voor een professionele schilder? Vul onderstaand formulier in, en je ontvangt meteen offertes van de beste schilders in jouw regio.

Vergelijk deze offertes, en bespaar zo tot wel 35% op je factuur. Heb je toch geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis én vrijblijvend!

schilder offertes
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%


Richtprijzen voor schilderwerken
Ontdek de beste schildertips
Vind een professionele schilder in uw buurt